Uitrusting

Aan deze pagina wordt nog gewerkt

Wat je aantrekt en gebruikt op jouw speed pedelec wordt vooral bepaald door je eigen voorkeuren. Zo zal de één graag in volledige echte fietskleren fietsen en de ander trekt graag wat meer civiele kleding aan. Hieronder geven we je wat inzicht in de aspecten die van belang zijn als je spullen nodig hebt voor het rijden specifiek met een speed pedelec.

Bij de keuze voor kleding en materiaal zijn een aantal zaken van belang:

  • Ga je elke dag of heel frequent rijden?
  • Rijd je relatief kort (ca. 15 km – 25 min.) of juist lang (ca. 35 km – 1 uur)?
  • Rijd je in de winter en/of als het koud is, minder dan 5 graden tot onder het vriespunt?
  • Rijd je ook met regen en door weer en wind?

Je voelt wel aan, dat hoe vaker, hoe langer en onder zwaardere omstandigheden (regen, wind, kou) je rijd, dat de kwaliteit en soort kleding van groter belang wordt voor je rijcomfort en – niet te vergeten – je rijplezier.

Foto: Trek fietsen

Kleding

Soms zie je op reclameplaatjes van speed pedelec merken een meneer of mevrouw in kantoorkleding, zoals een pak of een rokje, stoer met een schoudertas door het verkeer rijden. Daar kunnen we kort over zijn: flauwekul. Tenzij je natuurlijk een speed pedelec koopt om 5 km verderop naar je werk te rijden.

Op een speed pedelec rijd je altijd fors in de rijwind. Bovendien rijdt ook een 45 km fiets niet vanzelf. Je moet minstens gedurende 30 – 60 minuten een licht sportieve inspanning leveren.

Regenkleding

Schoenen

Handschoenen

Fietstassen

Banden